FORGOT YOUR DETAILS?

Dragi gostje spletne strani Fordsolar, pozdravljeni!

S ponosom vam predstavljamo novost v naši ponudbi: kolektorje nove generacije – HIBRIDNE SONČNE/SOLARNE KOLEKTORJE PVT!

Hibridni solarni kolektor ali fotovoltaični hibridni kolektor (ang. Photovoltaic thermal hybrid solar collectors – PVT) je naprava, ki pretvarja sončno sevanje v električno in toplotno energijo. Na vrhu so solarne celice, ki proizvajajo električno energijo spodaj pa kolektor, ki pretvori preostalo sevanje v toplotno/termično energijo.  Ker kolektor hkrati hladi sončno celico, celica proizvaja še več električne energije, kot pri konvencionalni fotovoltaiki, ostalo sevanje pa se pretvori v toploto, ki se lahko uporablja za ogrevanje sanitarne vode, prostorov, pralnih in pomivalnih strojev,.. S popusti do -50%!

V naši ponudbi lahko najdete dva tipa PVT kolektorjev:

a) kolektor, ki vsebuje PV modul z dodatnim steklom in proizvaja več toplotne energije

Redna cena izdelka: 600,00 € + ddv
AKCIJSKA CENA -40%: 360,00 € + ddv
!!! AKCIJSKA CENA OB NAKUPU KOMPLETA -50%: 300,00 € + ddv !!!

b) kolektor, ki vsebuje PV modul brez dodatnega stekla in proizvaja več električne energije

Redna cena izdelka b): 570,00 € + ddv
AKCIJSKA CENA -40%: 342,00 € +ddv
!!! AKCIJSKA CENA OB NAKUPU KOMPLETA -50%: 285,00 € + ddv !!!

 

Za dodatne informacije, specifikacije, opise in pogoje obiščite povezavo: PVT KOLEKTORJI.

Želimo vam lep dan, s soncem obsijan!

Višina subvencij Eko sklad-a za posamezne ukrepe

Pozdravljeni.

Za vas smo pripravili informacije o nepovratnih sredstvih, ki jih lahko pridobite z vgradnjo naših sistemov: solarni sistemi (ogrevanje sanitarne vode, podpora ogrevanju in fotovoltaika), izolacija podstrešja, tal nad neogrevanim prostorom in stropov, toplotne črpalke, kotli,.. Razpis je začel veljati junija 2019 in velja do preklica oz.do porabe razpoložljivih sredstev.

Razpis si lahko ogledate tukaj.

Tukaj pa si lahko snamete Vlogo za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev.

Za še več informacij pa obiščite spletno stran Eko sklad-a: https://www.ekosklad.si/.

Želimo vam ugodne nakupe na spletni strani Fordsolar!

Pozdravljeni gostje spletne trgovine Fordsolar!

Sporočamo vam, da so z dnem 18.8.2019 z Uredbo o emisiji snovi v zrak iz malih in srednjih kurilnih naprav (Uradni list RS, št. 24/13, 2/15, 50/16 in 17/18) in tudi z novim Zakonom o dimnikarskih storitvah (Uradni list RS, št. 68/2016) prepovedali prodajo klasičnih peči na drva, polena.

Iz prodaje zato umikamo vse klasične kotle na drva/polena.

V naši ponudbi pa boste še vedno našli kotle na pelete (na sliki), uplinjevalne kotle z lambda sondo in vso opremo v skladu z zakonom.

Za več informacij obiščite stran Zveze Potrošnikov Slovenije: Klasičnih peči na drva ne bo več mogoče kupiti

Želimo vam prijetno brskanje in ugodne nakupe na strani Fordsolar!

Zalogovnik – akumulator energije

Kurite na trda goriva, in se vam velikokrat zgodi, da imate ogrevane prostore hitro tople in vam kotel (peč) proizvaja preveč toplote, ki je ne morete uporabiti? V tem primeru se na kotlu pripre spodnja loputa za zrak, katera posledično zmanjša gorenje. Slaba stran tega zapiranja lopute je v tem, da se vrši nepopolni proces izgorevanja, pride do kondenzacije in rosenja kotla. Velikokrat opazimo črno, tekočo in lepljivo snov v samem kurišču kotla, katera se nabira na stenah kotla in zmanjšuje kvaliteto prenosa toplote na medij ogrevanja, v našem primeru vode, katera potem kroži po sistemu in nas preko radiatorjev prijetno greje v mrzlih dneh! Vse to je zaradi nepravilnega izgorevanja. V prehodnih obdobjih in v milih zimah, ko je zunanja temperatura zraka nad lediščem, potrebujemo manj energije za ogrevanje, oz. hitro dosežemo željeno sobno temperaturo, nastopi problem kam z odvečno toploto? Kdor ne uporablja termostatskih rešitev, se mu večkrat zgodi, da ima pretoplo in celo zrači prostore zaradi viška toplote… Rešitev za takšne probleme pri teh sistemih ogrevanja na trda goriva, je v ZALOGOVNIKIH. Zalogovniki so tako rekoč akumulatorji, kamor shranjujemo energijo, katero imamo v določenem trenutku preveč in jo shranimo vanje, ter jo porabimo, ko jo potrebujemo. So zelo dobrodošli in izkoriščeni v primerih, ko imamo peči na trda goriva, kjer ne moreš peči zagnati in ugasniti po svojih željah, vsaj ne v prid kotlu in našim razmeram. V primeru, ko nam delujejo kotli (peči) na plin, pelete, olje, pač ni smotrno dogrevati zalogovnikov, saj vsak transport toplega medija zahteva nekaj male dodatne energije. Je pač tako, da enostavno ne moremo sporočiti žerjavici, da naj zapusti peč, ko imamo prostore dovolj tople in zopet, naj se vrne, ko rabimo toploto…

Prednosti zalogovnika

1. Hrani odvečno temperaturo (toploto iz kotla)

2. Nudi energijo, ko jo rabimo, npr. zjutraj nam ni treba takoj zakuriti, ker imamo toploto – energijo še od prejšnjega dne…

3. Kotel deluje vedno z polno močjo in na večji temperaturi (70-90 °C)

4. Kotel ne kondenzira in s tem podaljšamo življenjsko dobo kotla do 50%

5. Ker je boljše izgorevanje, je seveda manj katrana po kotlu in tudi manj pepela

6. Dosti večji izkoristek kotla

7. Zavzame malo prostora v prostoru (npr 1000L z izolacijo samo 1 m premera)

Velikost zalogovnika se po izkušnjah in nasvetih vseh strokovnjakov izračuna tako, da vsak KW kotla pomnožimo s 50 in dobimo približno velikost zalogovnika! Seveda je to primerjalno! Zaželjeno pa je, da imamo vedno več zaloge, če jo je pa manj, je pa tudi bolje kot nič… Primer: za 25 KW kotel se priporoča 1250 Litrski zalogovnik.

Dragi gostje, POZDRAVLJENI!

Živimo na planetu v časih, ko se naša civilizacija ukvarja z vedno večjimi vprašanji energije.

Vse preveč pa pozablja na naš najbolj obilen, naraven izvor energije – naše SONCE. Sonce sveti in pošilja neznanske količine energije na naš planet že na milijone let in še naprej bo tako! Na leto, v našem pasu, “pade” na kvadratni meter površine Zemlje okoli 600 kW energije! 600 KW čiste, brezplačne energije, ki je ne znamo uloviti in porabiti!

Vendar pa gre razvoj prav v to smer, v uporabo čistih, okolju prijaznih in neusahljivih, obnovljivih virov energije. Veseli nas, da je vedno več posameznikov, ki pridno izkoriščajo od “Bogov dano”….

* Želimo Vam prijetno brskanje! *

* Lep dan, s soncem obsijan! *

* Vaš Ford*Solar team *

NOVO PRI NAS: KOMPLETI KOTLOVNIC

Po vaši meri vam uredimo komplet kotlovnico. Tukaj si lahko ogledate primer kotlovnice.

TOP